Prosečan oglas će prodati sjajnu ponudu, ali sjajan oglas nikada neće prodati slabu ponudu.

Na nalogu jednog klijenta došli smo do 200-400% ROAS već prvog meseca saradnje i to samo sa Google Display-om, jednom landing stranicom, 2 responzivna oglasa i malo finog podešavanja targetiranja. Ali ono što je ovaj biznis ima a mnogi drugi nemaju je neodoljiva ponuda

Viđala sam ljude koji potroše jako puno vremena na kreiranje predivnih oglasa, landing strana i prodajnih levaka, ali protrče kroz najkritičniji deo – kreiranje ponude. I onda se pitaju šta nije u redu sa kampanjom, jer nema prodaja.

Evo par saveta kako da napravite odličnu ponudu:

Analizirajte poslednju važnu kupovinu

Razmislite o nečemu što ste nedavno kupili i vašem odgovoru na pitanje “Šta tu ima za mene?”. Postavite isto pitanje za proizvod za koji želite da kreirate kampanju. Odgovor će vas voditi do razloga zbog kojeg bi potencijalni kupac trebalo da odvoji svoje dragoceno vreme i novac za kupovinu vašeg proizvoda.

Zagrebite ispod površine

Ponuda bi trebalo da pronikne duboko u bolnu tačku vaše ciljne grupe i ponudi jedinstveno rešenje. Kada odete na masažu zbog bola u leđima, maser mora zaista da poradi na uklanjanju tog bola i vraćanju osećaja lakoće vašem telu. To isto olakšanje treba da donese i vaša ponuda.

Zapitajte se – šta vi zapravo prodajete?

Ljudi ne kupuju proizvode i usluge. Niti tehničke specifikacije i benefite. Kupuju transformaciju. Odlična ponuda jasno i jednostavno komunicira promenu (a.k.a. transformaciju) iz “PRE” u “POSLE” stanje. 

Neka bude kratko i slatko

Izbegavajte upotrebu stručnih izraza, žargona, previše komplikovanih rečenica i terminologije. Kako biste svoju ponudu predstavili zainteresovanom prijatelju u razgovoru? Vaša ponuda treba da bude laka za čitanje i praćenje, od prve do poslednje rečenice.

Obratite pažnju na lestvicu vrednosti (value ladder)

Sve se svodi na to šta čini proizvod koji prodajete vrednim. Vratite se ponovo na svoju poslednju kupovinu i razmislite koje su vam dodatne vrednosti ponuđene uz ono što ste kupili. Dodatne vrednosti (bonusi) aktiviraju emocionalne okidače i navode ljude na akciju. 

Garancija zadovoljstva

Nema ničeg štetnijeg za online biznis od nezadovoljnih kupaca.

U zavisnosti od količine nezadovoljstva, sada već bivši kupci, mogu postati numorni u svojim nastojanjima da ocrne vaš biznis. Tokom svoje karijere od 12+ godina, viđala sam nezadovoljne kupce i klijente koji se prijavljuju na svaku moguću platformu samo da bi mogli da ostave negativnu ocenu,to su isti oni nezadovoljni kupci koji na formumima započinju nove thread o svom lošem iskustvu.

Tako da, kada kreirate garanciju zadovoljstva, učinite je što privlačnijom, kako biste smanjili osećaj rizika koji potencijalni kupac oseća zbog kupovine. Za svaki eCommerce biznis je najbezbolnije i najjeftinije da ima “No Questions Asked Money-Back Guarantee”.

Ako vaša konkurencija nudi garanciju za povrat novca od 30 dana, jednostavan način da se istaknete je da ponudite 60 dana. Ili, ako ste sigurni u kvalitet svog proizvoda, 365 dana kao što to na primer radi Ikea.

Nedavno sam kupila proizvod koji ima “lifetime, no questions asked money-back guarantee”dakle garancija na doživotni povraćaj novca. Zamislite kakav to efekat tek ima na smanjenje rizika i koliko olakšava put da potencijalni kupac iz ne ili možda kaže “DA” ponudi.

Da zaključimo, odlična ponuda ima moć da promeni status potencijalnog kupca u kupca za vrlo kratko vreme. Zato vaš primarni fokus treba da bude na jačanju ponude, ne tvikovanju kampanja. 

Da li vam je potrebna pomoć pri kreiranju ponude? 

Ako je odgovor “da”, napište u komentaru na mojoj FB strani jedan proizvod koji prodajete i pomoći ću vam sa jednom od najvažnijih tačaka – idejom šta zapravo prodajete. :))

0 Shares:
You May Also Like