pin

Alati za efektivnije korišćenje Pinterest mreže

Pinterest danas jedna od najpopularnijih društvenih mreža posle Twittera i Facebooka.pin

Pinterest još uvek funkcioniše u formi pozivnice ali ih to nije zaustavilo da postanu treća najpopularnija društvena mreža u SAD prema izveštaju Experian-a.

Pinterest pruža neke osnovne savete u sekciji početak „getting started“ u kojoj se objašnjava kako da dodate Pinterest na svoj Facebook TL.

Pinovanje

•  Share as Image dobio je dosta pažnje zbog jednostavnog načina da označite tekst i pinujete ga na Pinterest tablu. Pro verzija nudi neke opcije kastomizacije.

Share as image

URL2pin.it nudi opciju da napravite screenshot sajta i da ga pinujete

url2pinit

PicMonkey je brzi foto editor i servis za kreiranje kolaža. Besplatan je za upotrebu , pogotovo je dobar za one koji dosta svojih ličnih fotografija postavljaju.

PicMonkey

Pinstamatic omogućava ne samo pinovanje fotografija, već lokacija, citata, muzike sa Spotify-ja, Twitter profila. Dodaje dosta raznovrsnosti i dodaje dubinu table jer ide dalje od samo dodavanja fotografija.

pinstamatic

Analitika i Uticaj

PinReach servis koji meri uticaj na Pinterestu (Pinfluence). Ovaj servis se odlikuje jednostavnošću za korišćenje i čista grafika. Pruža mogućnost praćenja broja pinkova, re-pinova i followera u kohezivnom smislu.

PinReach

Pinpuff računa Pinfluence i nudi razne poklone influencerima koje se prijave na servis.

pinpuff-logo

Pinerly korisnički panel za Pinterest u cilju praćenja klikova, like-ova i repinova. Još uvek je u beta fati i samo za članove. Uključuje alate za upravljanje pinova i tabli, followera i analizira uspeh. Još uvek je u početnoj fazi ali je alat koji obećava.

pinerly

Curalate servis za one koji Pinterest koriste u poslovne svrhe. Ovaj servis ima tri paketa mesečne pretplate sa besplatnim probnim periodom. Mogućnost praćenja i analiziranje Facebook like-ova i Tvitova koji su potekli sa Pintereseta, tako da možete pratiti algoritam najefikasnijeg sadržaja.

Curalate

• Da biste proverili ko je sve pinovao sadržaj sa vašeg sajta u sledećem url-u zamenite deo “naziv sajta” sa vašim domenom i otvorite link u brauzeru  https://pinterest.com/source/naziv-sajta.com/

 

Koje table pratiti na Pinterestu

Ukoliko želite da vidite kako Pinterest funkcioniše za B2B i B2C brendove, pogledajte kakve su table napravili veliki brendovi, jer imaju visok broj followera i aktivnosti kroz svež sadržaj i komentare:
The Perfect Palete blog o venčanjima trenutno broji 255062 followera
General Electric – stvara utisak da korporacija izgleda više ljudska sa dosta fotografija svojih zaposlenih i partnera.
Apartment Therapy pinuju divne uradi-sam fotografije za dekoraciju malih prostora.
U.S.Army koristi Pinterest bolje nego mnogi B2C brendovi. Pinovi naglašavaju vojni život, kulturu i familiju. Pogledajte Army Style & Fashion tablu.

 

Šta je u ovom članku bilo korisno:

Kako da pratite i optimizujete marketinške napore u Pinterestu
Kako da pinujete reči
Kako su brendovi iskoristili moć Pinteresta

Podelite svoje utiske sa nama. Da li koristite Pinterest? Kakva su vaša iskustva?

ADD YOUR COMMENT