Kako koristiti Pinterest kao biznis nalog

Pinterest sve popularnija društvena mreža za deljenje slika i video snimaka, sada ima mogućnost kreiranja poslovnog naloga (do sada je to moglo samo kreiranjem ličnog profila).

Razvijanjem infografika, Pinterest je došao do svog punog sjaja, i mnogi su u svojim analitikama primetili određeni procenat saobraćaja dolazi upravo sa Pinteresta.

Ukoliko ste za svoj sajt već napravili Pinterest nalog, sada ga možete konvertovati. Na sledećim printscreenovima možete videti proceduru.

Idite na web stranicu Pinterest za Biznis naloge, stranica na koju ćete doći izgleda ovako:

 

Kada kliknete da želite da konvertujete svoj postojeći nalog, dobijate formu za popunjavanje podataka:

Popunite sve podatke i kliknite na “convert account”.

Ovo je izgled nove poslovne stranice:

Prvo što se uočava je razlika u verifikaciji web sajta. Sam proces verifikacije je jednostavan i identičan kao za Google Webmaster tool.

Preuzmete fajl, i uploadujete ga na FTP, ukoliko je kod prepoznat kada kliknete na  “verify” proces verifikacije je završen.

Sada ispred urla sajta stoji kvitica koja označava verifikovan sajt.

Još jedna odlična karakteristika ovih poslovnih naloga je kreiranje tajnih tabli, gde možete pozvati određene korisnike koji će moći da vide tu tablu.

Pisala sam prethodno o korisnim alatima za jednostavnije i brže korišćenje Pinteresta.

A preporučujem vam i posetu Pinterest for Business  biblioteci. Ovde možete pronaći dosta korisnog materijala, uspešnih studija slučaja i svega ostalog što vam možda može pomoći u poslu.

Da li koristite Pinterest u poslovne svrhe? Kakva su vaša zapažanja? Podelite svoje utiske, postavite komentar.

Comments
 1. Moji utisci su da sam se navukao sa Pinterest, ovo je dobar članak, a zanima me samo jedna stvar,

  U čemu je prednost pintrest naloga za portale u odnosu na profil? Pa da krenem u konverziju …

  • Pozdrav i zahvaljujem se na komentaru.
   Pinterest je društvena mreža gde sat traje minut :)
   A što se razilke tiče, mogućnost verifikacije web sajta bi bila najveća prednost i činjenica da vaša firma ne mora imati ime i prezime kako smo se do sada snalazili za korporativne naloge već svoj pun naziv. Gradeći kvalitet na Pinterestu na svojoj korporativnoj stranici, stvarate mogućnost postavljanja u Pinterest biznis biblioteku. Ukoliko već niste konvertovali nalog, predlažem Vam da probate i istražite. Pozdrav Ivana

ADD YOUR COMMENT