Internet marketing aktivnosti za pridobijanje novih klijenata – Studija slučaja

Pre nekog vremena kontaktirana sam da dam savet kako da neki sajt bude prvi na Google pretrazi o čemu možete pročitati iz arhive. U nastavku citiram poruku koju sam primila:

Postovana Ivana mnogo radim na promociji supruge i njenog sajta, bloga, i svega ostalog www.vasstomatolog.net a svega toga ni jedan pacijent.
Posto supruga radi na procenat kod privatnika njoj je stvarno pretesko kao pocetniku da dodje do klijenata.
Gde ja gresim i sta bih trebao da uradim?

Kako je ovo tema koja interesuje mnoge preduzetnike koji su se sami oprobali u internet marketingu predstaviću analizu za ovaj primer kako bi i ostali čitaoci mogli da nauče nešto novo ili potvrde svoje znanje.

Analiza web sajta

Za početak ću se na kratko osvrnuti na neke detalje sajta koje bih prokomentarisala:

stomatolog logo

Domen

 

Naziv domena: vasstomatolog.net

Lična asocijacija: Ime domena. Pomislila bih da se radi o nekom direktorijumu stomatologa gde ja (pacijent) mogu da odaberem istog putem recenzija drugih pacijenata i slično..

Kada se posao zasniva na vlasniku posla kao što je to kod knjigovođa, stomatologa, pravnika, itd. Veći efekat ima isticanje nosioca usluge.

Savet: U ovom slučaju, pre bih se odlučila na doktorkino puno ime i prezime u domenu.

Ko je MOJ stomatolog? 

Da saznam odgovor na ovo pitanje trebalo mi je tačno 2.28,86 min (uključila sam štopericu). Da mi treba stomatolog na ovom sajtu ga sigurno ne bi tražila, obzirom da se stomatolog najčešće traži kada već neka muka zakuca na vrata. Dakle nemam vremena za skrivalice na sajtu i idem dalje.

Kako sam pronašla doktorku? U footeru su poređani social dugmići i tek na linkedinu sam našla ime i prezime.

Savet: Dajte lice vašem biznisu. U slučaju analiziranog sajta, doktorka je ta koja treba da bude nosilac biznisa te stoga nju treba promovisati titulom i imenom i likom. Dozvolite svojim posetiocima da vas upoznaju.

Kontakt?

Ulažete značajno vreme u promovisanje sajta, koristeći brojne aktivnosti internet maketinga ali nije vam jasno zašto vas niko ne kontaktira.

Savet: Proverite da li vaš sajt ima aktivnu kontakt formu , ovde treba povesti računa da ukoliko web sajt promoviše lokalni biznis na toj strani treba postaviti i lokaciju kako doći do kancelarije / ordinacije a obavezno kontakt telefon za rezervacije ukoliko ih ima.

 Edukacija na sajtu

Preporuka svetskih stručnjaka iz internet marketinga je vođenje poslovnog bloga na sajtu firme, ali blog nikako ne treba da bude primaran na sajtu.

Savet: Istaknite usluge ordinacije kao primarnu aktivnost sajta a blog kao sekciju, na taj način svima će biti mnogo jasnije koga treba da kontaktiraju i gde da nađu informacije koje ih zanimaju.

Iskustva prethodnih klijenata

Kada su u pitanju osetljiva zanimanja poput stomatologa bitna je preporuka najbolje je kad je lična preporuka ali šta ako nemate nikoga ko može da vam preporuči adekvatnog pružaoca usluge? Onda se okrećete internetu i sami pokušavate da nađete rešenje za svoj problem. Pokušaćete da pronađete i neke recenzije vezano za odabranog,  u ovom slučaju, stomatologa. Iskustva prethodnih klijenata mogu da povećaju racio konverzija i do 60%.

Na sajtu trustpilot.com možete izračunati rast konverzija ukoliko koristite recenzije na svom sajtu.

sales increase

Malo tehničkih stvari 

Svaki web sajt bi trebalo da ima instaliran:

Google Analytics kod za praćenje statistike sajta

Google Webmaster tools za praćenje bitnih promena na sajtu očima Googlea.

Na sajtu napravite mapu sajta (Sitemap ) i dodajte ga u svoj webmaster tools nalog. U svom nalogu Google Analitike povežite nalog sa wemaster tools (vodite računa da imate administratorski pristup u webmaster toolsu i da je oba naloga imate sa istom gmail adresom) da biste mogli da pratite preporuke za optimizaciju sajta na pretraživaču iz analitike.

 Internet marketing plan

Google mini vodič za internet marketing malog biznisa preuzmite ovde.

Pronađite kanale koji najviše odgovaraju vašem tipu posla.

Google Oglasi / Google Adwords

Za brze rezultate koristite Google oglase, ukoliko sami postavljate oglase pogledajte kratko uputstvo kako da napravite svoj nalog i oglas.

U dugoročne aktivnosti ulazi optimizacija za pretraživače (SEO) i vođenje profila na društvenim mrežama.

SEO

Pronađite ključne reči koje donose “konverziju”. U ovom slučaju konverzija može biti upit mejlom ili telefonski poziv.

Ne gubite dragocene resurse na previše široke ključne reči, ključna reč “stomatolog” očigledno ne donosi željeni broj konverzija. ne zaboravite da Google pretragu koristi posetilac iz Niša, Šabca, Priboja, Subotice, i svi oni žele da pronađu sebi što bližeg stomatologa te će i otići pre konverzije ukoliko je vaša ciljna grupa npr. Beograd.

Pokušajte da se rangirate sa frazama  usluga + geografska lokacija.

Ali, molim vas, upamtite da SEO nije besplatan (isto važi i za bilo koji kanal internet marketinga), SEO košta i treba napraviti jednostavnu računicu da li se više isplati SEO ili Google Adwords oglašavanje. Ili oba.

Primer: Firma koja je orijentisana na lokalno tržište i ima oko 100 kvalitetnih upita svakog meseca za par svojih ključnih reči.

Cena Google Adwords kanala iznosi 100 prikaza oglasa x 0,20 CTR x prosečna cena po kliku (+ 50€* fee za vođenje naloga ukoliko vam neko vodi kampanju) = 20 x 1.5€  = 30€ odnosno 80€ ukoliko vam neko vodi kampanju

*uzima se kao standard za vođenje kampanje u Srbiji.

Troškovi SEO optimizacije ni u kom slučaju ne mogu da biti ispod te cene po mesecu. Cenu SEO optimizacije dobićete sledećom jednačinom:

Primer:  10h Broj utrošenih sati x 10€* Cena rada po satu (+ Budžet za plaćene aktivnosti ) = 100€

Broj potrebnih sati i cenu po satu promeniti na svom slučaju.

Na kraju mogu da dam samo jedan savet, stavite se u poziciju kupca / klijenta. Zapitajte se, zašto kupuje? Kako bira proizvod/uslugu? Zašto će se odlučiti za baš određen proizvod?

Svaki dobar lovac zna kako lovina razmišlja.

Napomena: Ovaj blog post ne predstavlja promovisanje sajta koji se navodi u tekstu, već je korišćen u edukativne svrhe kao primer datoj temi.

ADD YOUR COMMENT